Europarlamentar Maria Grapini, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului

Maria Grapini, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului
„Pentru românii cărora li se încalcă drepturile lupt continuu!”

În toată lumea, pe data de 10 decembrie, se marchează Ziua Internațională a Drepturilor Omului.
Ca în fiecare an, din poziția de comisar al Asociației pentru Drepturile Omului, din cea de europarlamentar, membru al Comisiei AFCO – Afaceri Constituționale și apărător permanent al românilor aflați în situații critice, aici sau peste granițe, Maria Grapini a transmis un mesaj.
De altfel, demersurile europarlamentarului Maria Grapini s-au văzut și simțit permanent, dar și recent, în cel mai grav caz internațional în care este implicat un cetățean al României, medicul Camelia Smicală. Maria Grapini a solicitat o întrevedere cu Socialul finlandez pentru găsirea unei soluții de salvare a familiei care trăiește o dramă, de peste patru ani. Europarlamentarul a avut inițiative similare și în alte cazuri de încălcare evidentă a drepturilor omului, în care au fost implicați români, dar nu numai, le-a preluat, predat autorităților responsabile și urmărit ulterior, pentru rezolvare.
„Am militat, în absolut toate luările de poziție oficiale din Parlamentul European, pentru drepturi egale ale românilor, în relația cu ceilalți locuitori ai statelor membre, pentru drepturile celor defavorizați, pentru cele ale femeilor și copiilor, dar și ale persoanelor cu dizabilități, pentru aplicarea unei justiții sociale unice la nivel de UE, pentru aceeași măsură în cazul tuturor.
Trebuie să înțelegem un lucru: toți ne naștem la fel, toți suntem egali în drepturi! Uniunea Europeană s-a creat pe acest principiu sfânt! De fiecare dată când acest deziderat este încălcat, se cere să reacționăm. Din poziția pe care o dețin în Asociația pentru Drepturile Omului, eu asta fac. Pentru românii cărora li se încalcă drepturile lupt continuu!
Mă implic pentru ca drepturile cetățenilor români să fie respectate, conform Tratatului, în ton cu Declaratia Universală a Drepturilor Omului, pentru ca țara noastră să se bucure de aceleași libertăți pe care le au toți cei din familia europeană, pe care le merită, pe care trebuie să le aibă, obligatoriu!
Îmi reafirm crezul că Drepturile omului nu se negociază! Felicitări celor care activează în Asociația Drepturilor Omului, sunt mândră că fac parte din această echipă implicată. Le transmit românilor de aici și de pretutindeni să fie convinși că lupta mea și-a noastră nu se oprește vreodată, le solicit încrederea că, împreună, putem rezolva tensiuni și probleme ce par de nerezolvat.
Din suflet, La mulți ani, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului!“, a transmis europarlamentarul Maria Grapini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *