EXCLUSIV Fiul preotului din Tg. Frumos a fost reținut pentru droguri. Audierile au ținut toată noaptea

Iulius Petre Zugravu, fiul preotului Zugravu din Târgu Frumos (Iaşi), a fost reţinut, noaptea trecută, de procurorii DIICOT, sub acuzaţia de trafic de droguri. În acelaşi dosar, anchetatorii au reţinut alţi şase tineri, toţi fiind acuzaţi de trafic de droguri de risc şi de mare risc.

Fiul preotului din Târgu Frumos este bănuit că, împreună cu complicii săi, au cultivat canabis în solarii, dar şi pe câmp, cu scopul de a vinde drogurile en-gros.

“La data de 01.09.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Iași și S.C.C.O. Vaslui au efectuat un număr de 18 percheziții domiciliare pe raza teritorială a județului Iași, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, deţinere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operaţiuni, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că suspecții au înființat mai multe culturi de cannabis, pe care ulterior le-au îngrijit, în scopul obținerii unor importante cantități de cannabis destinate comercializării en-gros.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, suspecții au achiziționat cantități importante de droguri de mare risc (mdma-ecstasy, mdma-pulverulent), pe care, ulterior, le-au comercializat tinerilor de pe raza municipiului Iaşi şi a oraşului Hârlău.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost identificate două culturi de cannabis indoor şi outdoor, precum şi droguri de mare risc.
La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi urmează să fie aduse, în vederea audierii, un număr de 10 persoane”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *