Fost director al CFR Constantin Axinia a fost audiat DNA

Constantin Axinia, fost director al CFR SA, a afirmat marţi că ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi spus că trebuie semnat contractul privind modernizarea căii ferate dintre Braşov şi Sighişoara pentru ca viitorul guvern „să nu-şi asume rezultatele muncii noastre”.

„Domnul ministru (Răzvan Cuc – n.r.) mi-a zis să semnăm contractul şi i-am zis că nu sunt îndeplinite condiţiile de semnare a contractului Railworks. Dumnealui a zis că, fiind după moţiunea de cenzură şi venind celălalt guvern, să nu-şi asume rezultatele muncii noastre celălalt guvern şi trebuie semnat”, a spus Axinia la ieşirea din sediul DNA.

Constantin Axinia s-a prezentat la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat în legătură cu schimbarea sa din funcţie, după ce ar fi refuzat să semneze un contract de modernizare a căii ferate.

„Sunt chemat în calitate de martor. Este legat şi de plecarea mea. Am primit un telefon de la DNA, săptămâna trecută, în care am fost invitat în calitate de martor”, a spus Constantin Axinia, la intrare în sediul DNA.

Întrebat de ce nu a semnat contractul de modernizare a căii ferate pe ruta Braşov – Sighişoara, aşa cum i-a cerut ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, Axinia a răspuns: „Era riscant pentru companie. Şi pentru mine şi pentru companie”.

El a mai spus că este „posibil” ca destituirea sa de la CFR să aibă legătură cu refuzul de a semna acel contract.

Tot azi, mai multi piloți vor fi audiati de procurorii DNA pentru a afla cine minte: directoarea companiei sau ministrul demis al Transporturilor. Pe de alta parte, Viorica Dancila sustine că îl va demite pe Răzvan Cuc imediat ce vor fi dovedite acuzatiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *