Fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi pe locul 2 la votul din Consiliul UE

Fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi a trimis o scrisoare Comisiei LIBE din Parlamentul European, acolo unde se va da, pe 26 februarie, unul dintre voturile decisive pentru viitorul șef al Parchetului European (EPPO), potrivit Radio Europa Liberă.

Kovesi este preocupată de imaginea viitoarei instituții de parchet european, după cum reiese din scrisoarea adresată europarlamentarilor din Comisia LIBE, în care răspunde la trei întrebări generice despre planurile sale la șefia EPPO.

Scrisori similare, însoțite de CV și de scrisoare de intenție, au fost trimise și de ceilalți doi candidați la postul de procuror-șef european, care provin din Germania și Franța, fiind partea din aplicația lor pentru postul vacant.

„EPPO trebuie să se bucure de o înaltă încredere publică”, scrie Laura Codruța Kovesi și subliniază în scrisoarea în care își prezintă planul de management al EPPO că este nevoie de o comunicare foarte eficientă între autoritățile naționale și cele de la EPPO. În condițiile politice actuale, în care Guvernul României nu o susține pe Kovesi pentru acest post, este greu de întrezărit o asemenea realitate, potrivit Radio Europa Liberă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *