Fostul premier al Japoniei a fost asasinat în timpul unui discurs

A murit Shinzo Abe. Fostul premier al Japoniei, împuşcat în această dimineaţă în timpul unui discurs electoral, a murit la spitalul la care a fost transportat în stare gravă.

Shinzo Abe, fostul premier al Japoniei, împuşcat în timpul unui discurs electoral în oraşul Nara, a murit la spital.

În vârstă de 67 de ani, acesta a suferit răni în partea dreaptă a gâtului și la clavicula stângă, a declarat Departamentul de pompieri al orașului Nara, adăugând că a fost în stop cardiac înainte de a fi dus la spital.

Televiziunea publică NHK a difuzat imagini care îl arată pe fostul premier japonez prăbușit în stradă, cu gărzile de securitate alergând spre el.

Un nor de fum alb a fost văzut în timp ce Abe ținea un discurs de campanie. Un reporter aflat la fața locului a declarat că a auzit două bubuituri consecutive în timpul discursului.

Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost arestat, a declarat poliția.

Fostul premier al Japoniei, Shinzo Abe, asasinat în timpul unui discurs electoral

Televiziunea publică NHK a relatat că un sunet asemănător unei împușcături a fost auzit în acel moment, iar un bărbat suspect a fost reținut.

Potrivit presei locale, bărbatul de 67 de ani a intrat în stop cardiac după ce s-a prăbușit.

Unul dintre reporterii postului a declarat că acesta a fost împușcat în piept și că l-a văzut căzând la pământ, sângerând.

NHK a difuzat imagini care îl arată pe Shinzo Abe prăbușit pe stradă, cu mai mulți agenți de securitate alergând spre el.

Politicianul se afla în picioare în timp ce susținea un discurs de campanie electorală înaintea alegerilor de duminică pentru camera superioară a parlamentului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *