Gabriela Firea a ajuns la Parchetul General: Eu vorbesc doar pe bază de documente

S-a încheiat audierea. Am fost citată în calitate de martor în dosarul care anchetează împrejurările privind ziua de 10 august. Am răspuns tuturor întrebărilor domnului procuror. Pot să vă spun doar la modul general că a fost vorba despre elemente care sunt în responsabilitatea Primăriei Capitalei și în special cele privind autorizarea adunării publice din data de 10 august, solicitarările care au fost depuse pentru autorizație, dacă au fost sau nu aprobate, dacă a existat un organizator care a asumat răspunderea legală pentru manifestarea din 10 august. Cam în această zonă au fost întrebările.

Primarul General trebuie să respecte legea și noi nu avem atribuții militare, și anume să participăm cu astfel de intervenții sau să cunoaștem secrete de serviciu ale structurilor care sunt abilitate de lege să restabilească ordinea și liniștea publică”.

Întrebată dacă crede că a fost justificată intervenția în forță a Jandarmeriei, Firea a spus că „acest lucru se va stabili acum de către procurori. Ar fi o greșeală din partea mea să mă antepronunț. Se va stabili, în urma anchetei, dacă intervenția a fost justificată, dacă a fost conformă, dacă au fost respectate toate elementele legale”.

Credeți că prefectul ar putea deveni țapul ispășitor al intervenției în forța Jandarmeriei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *