Gabriela Firea vrea să îl facă pe Patriarhul Daniel

Titlul de cetăţean de onoare al Capitalei urmează să îi fie conferit Patriarhului Daniel, în semn de recunoştinţă pentru activitatea social-filantropică, liturgică şi misionară desfăşurată pe plan naţional şi internaţional.

În expunerea de motive, primarul general, Gabriela Firea, invocă grija Patriarhului Daniel de a începe realizarea Catedralei Mântuirii Neamului, care va aduce în ansamblul ei atât Muzeul Creştinismului Românesc, căminul pentru pelerini, un centru de diagnostic şi tratament, cât şi un centru de conferinţe.

Potrivit raportului de specialitate, patriarhul Daniel, pe numele de mirean Dan Ilie Ciobotea, s-a născut la 22 iulie 1951, Dobreşti (Timiş). După absolvirea examenului de bacalaureat s-a înscris ca student la Institutul Teologic Universitar din Sibiu (1970-1974), unde a obţinut diploma de licenţă în teologie. În perioada 1974-1976 a frecventat cursurile de doctorat la Institutul Teologic Universitar din Bucureşti, Secţia Sistematică, sub îndrumarea pr. prof. dr. Dumitru Stăniloae. În 1979 şi-a susţinut teza de doctorat la Facultatea de Teologie Protestantă din Strasbourg.

ÎPS Daniel, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, este şi fondatorul a numeroase instituţii, printre care: Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iaşi; Seminarele Teologice Ortodoxe de la Mănăstirea Agapia, Botoşani, Dorohoi, Iaşi şi Piatra Neamţ; Academia Laică Sf. Ioan de la Neamţ, Mănăstirea Neamţ, Centrul Cultural-Pastoral Sf. Daniil Sihastru-Durău, Institutul Ecumenic Sf. Nicolae – Iaşi, Centrul de Conservare şi Restaurare a Patrimoniului Religios Resurrectio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *