GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN CONTRAFACERE DESTRUCTURATĂ

Ieri, polițiștii din Ilfov sub coordonareaprocurorilor din cadrulParchetului de pelângăJudecătoriaCornetu au reținutcincipersoanecear fi deținutdouăfabrici clandestine de articolevestimentarecontrafăcuteîncomunaȘtefăneștii de Jos și au ridicatînvedereaconfiscăriipeste 6.000 de articole de îmbrăcămintesucceptibile de a fi contrafăcute,peste 54.000 de lei,precumșiaparaturașimaterialeleutilizateînactivitateainfracțională.

La data de 9 octombriea.c., polițiștiiServiciului de Investigare a CriminalitățiiEconomice, cu sprijinulpolițiștilorDirecției Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., au destructurat o gruparespecializatăîncontrafacerea de articolevestimentare.

Pentrudocumentareaîntregiiactivitățiinfracționale,polițiștii au efectuat opt perchezițiidomiciliareperazajudețuluiIlfovși a municipiuluiBucurești, unde au descoperitdouăfabrici clandestine de îmbrăcăminte, precumșidouăstandurișiun depozitsituatîntr-un complex comercial din sectorul 2 București, undemembriigrupăriiaveaudepozitatearticolevestimentareneinscripționatedarșiinscripționate cu diferitemărcicunoscute.

Polițiștii au ridicatpentrucontinuareacercetărilor, de la locațiilepercheziționate,peste 6.000 de articole de îmbrăcămintesucceptibile de a fi contrafăcute,precumtreninguri, tricouri , pantaloni, geci,peste 3.700 de etichete cu mărcicunoscute, 35 de role de etichete purtând însemne și mărci protejate, 146 de benzi autocolante purtând însemnele unor mărci protejate, peste 4.500 de abțibilduriinscripționate cu însemneleunormărcicunoscute, șase  utilaje de brodat și o mașină de imprimat.

Tot ieri, cincipersoane au fostaduse la sediulpolițieipentruaudieri, iarînaceastădimineațăau fostprezentatemagistraților  cu propunerilegale, față de acesteafiinddispusămăsuracontroluluijudiciarpentru 60 de zile.

Din cercetări a reieșitfaptulcămembriigrupăriiar fi adus din Turciaarticolele de îmbrăcăminteneinscripționate, la depozitul din București, de undehainelear fi fosttransferateșiinscripționate cu mărcicunoscute la celedouăfabrici clandestine din comunaȘtefăneștii de Jos.

Ulterior,marfaar fi fostcomercializatăprincomplexecomerciale din Bucureșticâtși din țară, precumșiînmediul online.

Marfa ridicatăînvedereaconfiscării,precumșiaparaturașimateialeleutilizateînactivitateainfracțională, sunt estimate la o valoare de peste 1.000.000 de lei.

PolițiștiiServiciului de Investigare a CriminalitățiiEconomicecontinuăcercetărilefață de ceiîncauză sub aspectulsăvârșiriiinfracțiunii de contrafacere a uneimărciînregistrateșicomercializare a uneimărcicontrafăcute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *