Guvernul a stabilit oficial ziua de 26 mai pentru alegerile europarlamentare. Candidaturile trebuie depuse până în 28 martie

Guvernul a stabilit oficial ziua pentru alegerile europarlamentare 2019. Totodată, a fost anunţat şi termenul limită de depunere a candidaturilor.

Guvernul a aprobat oficial, printr-o hotărâre, ziua de 26 mai pentru alegerile europarlamentare 2019 şi data referitoare la calendarul pentru alegeri.

„Guvernul a adoptat cadrul general cu privire la alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc duminică, 26 mai. A fost aprobat şi programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea membrilor României în Parlamentul European, de exemplu, cu 60 de zile înainte de ziua de referinţă, adică până la data de 28 martie 2019 trebuie depuse şi înregistrate candidaturile”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului la finalul şedinţei.

Autoritatea Electorală Permanentă şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Institutul Naţional de Statistică vor asigura implementarea şi operaţionalizarea sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal. Este acelaşi sistem folosit şi în anul 2016.

„Sunt prevăzute măsuri pentru soluţionarea întâmpinărilor, contestaţiilor, cererilor sau a sesizărilor privind consemnarea rezultatelor votării. Alte prevederi se referă la finanţarea campaniei electorale, formularul listei susţinătorilor, organizarea birourilor electorale şi secţiilor de votare. Ministerul Afacerilor Externe va asigura organizarea şi aducerea la cunoştinţă publică a secţiilor de votare organizate în străinătate până cel mai târziu cu 30 de zile înaintea zilei de referinţă”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *