Guvernul Orban a picat. Moţiunea de cenzură a fost adoptată cu 261 de voturi

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi susținută de UDMR, împotriva Guvernului Orban, a trecut în Parlament cu 261 de voturi favorabile, a anunțat liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Moţiunea denumită ‘Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti’ a fost iniţiată după ce Guvernul şi-a angajat răspunderea pe proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

”Așteptăm să fim chemați de președintele Klaus Iohannis la Cotroceni”, a spus Marcel Ciolacu.

UPDATE 14.40 – Senatorii şi deputaţii au început, miercuri, votul asupra moţiunii de cenzură depuse de PSD, intitulată “Guvernului Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”. Votul este secret, cu bile.

UPDATE 14.20 – Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj acid premierului Orban, pe care îl acuză că de trei luni visează doar cum să-și păstreze scaunul de la Palatul Victoria, lăsând țara neguvernată.

”O țară nu poate fi condusă, domnule prim ministru, domnilor colegi de la PNL, prin angajări de răspunderi și zeci de ordonanțe de urgență. Nimeni nu și-a permis până acum această încălcare a statului de drept în România, până la dumneavoastră. O țară nu poate fi condusă împotriva cetățenilor, cărora le răpiți până și accesul la sănătate și le spuneți sec: cine are bani trăiește, cine nu are moare. Ajunge! De trei luni nu guvernați România. Ați primit un mandat ca să vă ocupați de problemele oamenilor. În schimb, agenda cetățenilor nu este și agenda PNL”, a spus Ciolacu.

“Agenda PNL înseamnă abuz de putere, călcarea în picioare a democraţiei, (…) austeritate în viaţa românilor. Nimic pentru oameni, nimic pentru nevoile lor imediate. (…) Salarii nu, alocaţii şi pensii nu. În doar trei luni, acest Guvern a adus haos şi instabilitate. De asta trebuie să plecaţi domnule Orban”, a afirmat Ciolacu.

”Domnule Orban, stați și visați de trei luni cum să vă păstrați fotoliul de premier în timp ce miniștrii dumneavoastră fac numai prostii. Eu vă rog, să vă treziți!, a mai spus Ciolacu.

În opinia sa, “cu Guvernul PNL, există riscul să ne culcăm sănătoşi şi, Doamne fereşte, să ne trezim morţi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *