Hackerul român Guccifer va fi EXTRĂDAT ÎN SUA

Hackerul român cunoscut ca Guccifer, care a spart conturile de e-mail ale mai multor personalităţi politice din SUA, printre care ale familiei Bush, al lui Hillary Clinton sau Colin Powell, va fi extrădat în SUA după ce îşi va ispăşi pedeapsa în România, unde a atacat corespondenţa electronica a lui George Maior, a Corinei Creţu şi a unor vedete. Guccifer are de executat în SUA o pedeapsă de patru ani şi patru luni de închisoare, pe care a primit-o de la o instanţă din statul Virginia.

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de Curtea de Apel Alba Iulia, instanţa a admis cererea de extrădare formulată de autorităţile din SUA pe numele lui Macel Lehel Lazăr, zis Guccifer. El va trebui însă, mai întâi, să-şi ispăşească pedeapsa de 7 ani de închisoare din România, la care a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti.

”Astăzi, în dosarul cunoscut opiniei publice ca „dosarul de extrădare al lui Guccifer” Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea de extrădare formulată de autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii şi a dispus extrădarea cetăţeanului român L.M.L. în vederea executării pedepsei de 52 luni închisoare, aplicată prin sentinţa penală emisă la data de 01.09.2016 de către Tribunalul Statelor Unite – Districtul de Est Virginia- Secţia Alexandria, pentru săvârşirea infracţiunilor de acces neautorizat la un sistem informatic protejat şi furt de identitate în formă calificată, prevăzute de Codul penal al S.U.A. De asemenea, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus amânarea predării persoanei extrădabile L.M.L. până la data punerii în libertate ca urmare a liberării condiţionate sau până la executarea la termen a pedepsei de 7 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.1667/06.06.2014 a Tribunalului Bucureşti Secţia I penală în dosar penal nr.9344/3/2014. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, fiind cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *