Hai să-l ajutăm pe David! La 3 ani suferă de leucemie, iar tratamentul nu se mai găsește în România

David Cristian Pătru are doar 3 ani, însă suferă de o boală cruntă – leucemie limfoblastică acută, de tip B. De trei săptămâni se află pe un pat de spital, însă tratamentul de care depinde viaţa lui nu se mai găseşte în România.

David va trebui să stea un an în spital pentru a face chimioterapie şi alte tratamente de care organismul lui are nevoie pentru a lupta cu boala.

„David este slăbit acum, îmi spune mereu că are dureri de oase. Am înţeles că este un lucru normal pentru boala pe care o are. Va trebui să stăm un an în spital, dar ne-au spus că dacă el răspunde bine la tratament, este posibil să ne lase să plecăm pentru o săptămână-două acasă, dar mai durează până atunci. După un an, va trebui să urmeze alte tratamente de întreţinere. Cu ajutorul lui Dumnezeu vom trece cu bine peste acest an“, a spus mama băieţelului, Cristina Ionela Pătru, din Caracal, județul Olt.

Tratamentul de care depinde viaţa lui David nu se mai găseşte în România. Aşa că pentru părinţi şi pentru medicul micuţului a început lupta pentru procurarea tratamentului necesar chimioterapiei.

În plus, părinţii copilului trebuie să suporte costurile, iar posibilităţile lor financiare sunt foarte reduse. Aşa că au luat decizia ca tatăl lui David să se întoarcă în Anglia la muncă pentru a putea cumpăra tratamentul fiului său.

„Ni s-a spus că acest tratament nu se mai găseşte în România. Ni s-a dat reţeta pentru că trebuie să îl căutăm şi să îl cumpărăm noi. Doamna doctor ne-a spus că ne ajută şi dumneaei să îl găsim. Soţul o să plece din nou în Anglia pentru că aici nu avem niciun venit, iar eu o să stau cu copilul în spital. O să caute tratamentul şi acolo“, a mai spus mama .

Toţi cei care vor să îl ajute pe David pot dona orice sumă de bani în următoarele două conturi umanitare, deschise la BRD:

RO73BRDE445SV38219604450- Lei
Titular: Ionela Patru (mama lui David).

RO63BRDE290SV69695212900- €
Titular: Patru Dumitru (tată lui Davidl).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *