Inalta Curte l-a achitat definitiv pe arhiepiscopul Tomisului. IPS Teodosie

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, pe numele sau de mirean Teodosie Petrescu, a fost achitat definitiv vineri de Inalta Curte, in dosarul in care era acuzat ca a prezentat declaratii false in relatia cu Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA). Decizia este definitiva.

Practic, Inalta Curte a mentinut achitarea data in acest caz de Curtea de Apel Constanta. Judecatorii au schimbat temeiul achitarii, din “fapta nu este prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege”, in “fapta nu exista.”

Decizii de achitare au primit si ceilalti inculpati din acest dosar, motivate insa pe prevederea potrivit careia “fapta nu este prevazuta de legea penala.”

“Respinge actiunea civila formulata impotriva inculpatului Petrescu Teodosie,” se arata in minuta Inaltei Curti.

“Am crezut in justitie”

Dupa verdictul de achitare al Inaltei Curti, IPS Teodosie a multumit celor care au crezut in nevinovatia lui.

“Lucrurile lui Dumnezeu nu sunt cuprinse de intuneric. Am crezut in Dumnezeu caruia m-am incredintat cu slujirea mea. Am crezut in Justitie si iata ca rezultatul este pe masura.
Stiam ca cele pentru care eram cercetat nu exista. Pacat de osteneala celor ce-au intors pe fata si pe dos toate acele declaratii si acuzatii,” a declarat arhiepiscopul.

O parte din multumirile sale au fost adresate si lui Dumnezeu: “Multumesc lui Dumnezeu si ma rog pentru toti cei ce pazesc dreptatea in aceasta tara sa aiba mereu credinta lumina si dragoste de oameni.”

IPS Teodosie afirma ca a fost acuzat fara sa existe un motiv. “Unii dintre credinciosi imi plangeau de mila si spuneam de fiecare data ca nu sunt suparat. Cand te acuza cineva fara sa existe un motiv de acuzatie, iti face un bine si eu le multumesc si celor ce m-au acuzat si celor ce m-au achitat,” mai spune acesta.

“Doamne ajuta tuturor si sa ramanem in pace, in iubire si in bunavoire unii cu altii!,” isi incheie mesajul IPS Teodosie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *