Incendiu la un tren la Piața Romană. Călătorii au fost evacuați prin tunel

Marți dimineața, în București, s-a dat alarma în subteran, fiind activat planul roșu de intervenție. Din cauza unei defecțiuni tehnice, o garnitură de tren a luat foc, fapt ce a creat panică în rândul călătorilor.

Din primele informații, metroul a fost cuprins de fum în timp ce se afla în tunel, la Piața Romană, la circa 20-30 de metri de peron. Însă, potrivit ISU, incidentul nu s-a soldat cu o flacăra deschisă, ci doar cu degajări de fum și fără victime în rândul călătorilor.

După ce s-a dat alarma, la fața locului au ajuns mai multe echipaje de intervenție, care au închis stațiile de metrou Piața Universității, Piața Romană și Piața Victoriei, evacuând toți călătorii din subteran și oprind alimentarea cu energie electrică.

„În urma informațiilor furnizate de dispeceratul Metrorex, este vorba de un incendiu produs la o ramă de metrou care are o defecțiune tehnică. Nu există flacără deschisă, doar degajări de fum. Se procedează la evacuarea călătorilor din rama de metrou. Metroul este pe tunel, la o distanță de aprox. 20-30 m de peron. Din datele furnizate nu sunt victime. A fost întreruptă alimentarea cu energie electrică. Echipajele din cadrul ISUBIF sunt amplasate în zona stațiilor de metrou Romană, Universitate și Piața Victoriei”, arată primul comunicat oficial în acest caz.

În urma primelor verificări, conform Metrorex, cauza incidentului din această dimineață ar fi ”o ramă de metrou are o defecțiune tehnică”. Iar ceea ce a dus la incendiul produs au fost cei „aflați în trenul defect au forțat deschiderea ușilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel și deconectarea de la energia electrică a acestuia”.

„Degajare de fum în subteran la stația de metrou Piață Română. În acest moment se realizează evacuarea călătorilor. A fost realizată deconectarea de la alimentarea cu energie electrică. Nu sunt victime. Acționează 8 autospeciale de stingere, SMURD, Detașamentul Special de Salvatori”, a transmis ISU.

După minute în șir de la producerea incidentului care a dat traficul din subteran peste cap, conform ISU, a fost identificată sursa incendiului, specialiștii de la fața locului lucrând acum la stingerea sursei de fum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *