Incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris | Prima reacţie a reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe Române: „Lumea întreagă este solidară cu simbolul creştinismului francez”

Episcopul Huşilor, Ignatie, a scris, luni seara, pe pagina de Instagram, că întreaga lume este solidară cu simbolul creştinismului francez, după ce flăcările au distrus catedrala Notre Dame din Paris. „Când arde simbolul, totul se ruinează”, este de părere Ignatie.

Franţa laică se roagă în acest moment pentru flăcările devastatoare care planează asupra Notre Dame. Este minunat cum lumea întreagă este solidară cu simbolul creştinismului francez”, a postat, luni seara, episcopul Huşilor, Ignatie, pe Instagram.

În dreptul postării, episcopul Ignatie a pus şi o poză cu Catedrala Notre Dame din Paris, cuprinsă de flăcări.

Orice naţiune are un simbol. Când arde simbolul, totul se ruinează. Ca unul care am trăit în Paris, sunt solidar cu poporul francez, care iubeşte frumos şi nefandosit un simbol. Vive la France!”, a mai scris Ignatie.

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Catedrala Notre-Dame din Paris, care a fost evacuată, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de site-ul cotidianului Le Figaro. Incendiul a izbucnit la ora 18.50 (19.50, ora României) la o sursă a sistemului de încălzire al Catedralei Notre-Dame.

Catedrala, monumentul istoric cel mai vizitat din Europa, a fost evacuată. Numeroase echipaje de pompieri încearcă să stingă incendiul.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, s-a deplasat luni seară la Catedrala Notre-Dame din Paris, pentru a asista la operaţiunile de stingere a incendiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *