Instanţa a respins cererea de revizuire a sentinţei prin care companiile municipale erau declarate ilegale

Curtea de Apel Bucureşti a respins marţi cererea de revizuire a sentinţei prin care instanţa stabiliea că înfiinţarea companiile municipale a fost ilegală deoarece nu s-au făcut cu majoritate de două treime precum cere legea ci cu majoritate simplă (50% plus 1 din voturile consilierilor municipali).

Preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring, a criticat administraţia municipală, arătând că în ciuda faptului că decizia instanței a rămas definitivă, primarul Gabriela Firea ”a căutat diverse artificii juridice în speranța că ar putea anula această decizie”.

Aceasta a subliniat că primarul general este foarte speriată de faptul că va fi „pusă să aducă bani de acasă” pentru că a înfiinţat aceste companii.

Gabriela Firea tot speră să găsească o soluție juridică pentru a nu desființa companiile. Pentru că dacă le-ar desființa, ar recunoaște de fapt că a greșit de la bun început. Și dacă a greșit, atunci ar trebui să răspundă pentru cele 600 de milioane de lei cât a costat această eroare. Nu setea de dreptate o macină pe Gabriela Firea, ci teama că, mai devreme sau mai târziu, va trebui să vină cu bani de-acasă pentru a acoperi această pierdere colosală pe care a produs-o municipalității”, a declarat Roxana Wring, președinte USR București și consilier municipal.

Reamintim că la finalul lui 2018 toate 20 de companii municipale înfiinţate în mandatul primarului Gabriela Fireaau fost declarate drept înfiinţate ilegal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *