IPS Pimen a murit în urma unui stop cardiac

A murit ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, depistat cu Covid-19 în 20 aprilie. Numărul deceselor persoanelor cu Covid-19 ajunge la 1.141 în România, conform Institutului Național de Sănătate Publică – INSP.

ÎPS Pimen a murit la secția de TErapei Intensivă a Institutului Matei Balș din București. Acesta a fost transportat cu elicopterul la București, alături de un alt pacient în stare gravă, în 20 aprilie. ÎPS Pimen a fost tratat inclusiv cu plasmă de la pacienți vindecați pentru a fi salvat.

„A murit un bărbat de 90 ani, din județul Suceava, care era preot.  Confirmat în 20 aprilie cu Covid, a murit în 19 mai. Suferea de hipertensiune arterială (HTA), boală cardiacă ischemică”, transmite INSP.

„Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a încetat din viață miercuri, 20 mai 2020, în jurul orei 0:50 la Institutul „Matei Balș” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord. Din cauza infectării cu noul coronavirus, ierarhul fusese transportat de la Suceava la București cu un elicopter SMURD pe data de 20 aprilie. În urma complicațiilor pulmonare apărute, părintele arhiepiscop în vârstă de 90 de ani fost intubat. Înaltpreasfințitul Părinte Pimen s-a născut în 25 august 1929, în localitatea Greabănu, jud. Buzău, la botez primind numele Vasile.A fost de la frate de mănăstire și monah la profesor, pedagog, apoi stareț, paroh, muzeograf, dar și reprezentant al Patriarhiei Române la Ierusalim, exarh, Episcop vicar, apoi Arhiepiscop”, transmite Basilica.ro, agenția de știri de Patriarhiei Române.

A murit și o femeie de 79 ani, din București, confirmată cu Covid în 12 mai. A murit în 19 mai, suferind de obezitate, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială (HTA), boală cardiacă ischemică, fibrilație atrială paroxistică.

A murit o femeie de 74 ani, din județul Arad, confirmată cu Covid în 8 mai. A murit în 19 mai, suferind de diabet zaharat tip II. HTA, tiroidită autoimună.

A murit o femeie de 84 ani, din județul Dolj, confirmată cu Covid în 16 mai. A murit în 19 mai, suferind de boală renală cronică stadiul V, insuficiență hepatică, obezitate, insuficiență cardiacă cronică, infarct miocardic anteroseptal, HTA, diabet zaharat tip I I .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *