Jacques Chirac a murit! Fostul președinte al Franței

Jacques Chirac a murit în această dimineață. Fostul președinte francez, ai cărui ultimi ani au fost presărați cu scandaluri de corupție, avea de 86 ani.
Anunțul a fost făcut de către ginerele său, Frédéric Salat-Baroux, care este căsătorit cu fiica fostului lider francez, Claude Chirac.
„Preşedintele Jacques Chirac s-a stins în această dimineaţă, înconjurat de ai săi. În pace” Ginerele lui Jacques Chirac, Frédéric Salat-Baroux: UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe în limba franceză, pe contul său de Twitter. ”Profund întristat de decesul fostului președinte francez Jacques Chirac, un mare conducător și adevărat om de stat și un adevărat prieten al țării noastre. În numele poporului român, adresez condoleanțe națiunii franceze”, a scris Iohannis. Cine a fost Jacques Chirac Jacques Chirac a fost preşedinte al Franţei între 1995 şi 2007, dar mai candidase și în trecut, fără succes. Oricum, de-a lungul timpului, a avut multe legături cu viața politică din țara sa. Chirac a fost colaborator al președinților francezi Georges Pompidou, în anii ’60, și Valéry Giscard d’Estaing, în anii ’70. A fost primar al Parisului, din 1977 până în 1995, câns a devenit președinte, și prim-ministru în 1974-1976 și 1986-1988. În timpul mandatului de edil, Chirac a fost suspectat de corupție și de uzul banilor publici în scopuri personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *