Judecătorii au decis dizolvarea Hexi Pharma și condamnarea directorului Dinu Flori la 3 ani de închisoare cu executare

Tribunalul Bucureşti a condamnat miercuri compania Hexi Pharma la plata unei amenzi penale de 2,6 milioane lei. Flori Dinu, directorul general al companiei, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu executare.

Instanţa a mai hotărât dizolvarea companiei, în dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, uz de fals şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, relatează Agerpres.

Totodată, Flori Dinu, directorul general al companiei Hexi Pharma, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

În acelaşi dosar, Mihai Leva, şef de producţie al firmei, a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Decizia instanţei nu este definitivă.

În martie 2017, Hexi Pharma a fost trimisă în judecată de Parchetul General pentru săvârşirea a 340 de infracţiuni de înşelăciune (dintre care şapte având consecinţe deosebit de grave), uz de fals (61 de acte materiale), precum şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (49 de acte materiale) şi participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, precum şi Mihai Leva, şef de producţie al companiei, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (33 de acte materiale) şi complicitate la participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *