Klaus Iohannis: Îl desemnez pe Ludovic Orban să formeze un nou Guvern

Preşedintele Klaus Iohannis  a anunţat că îl desemnează premier tot pe Ludovic Orban. În cadrul declaraţiei de presă susţinută joi seara, după consultările de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannisa declarat că prima variantă pe care o doreşte este organizarea alegerilor anticipate.

„După părerea mea, repet: soluția corectă în această situație e întoarcerea la electorat. Mai simplu spus: alegeri anticipate. Alegerile anticipate, prima mea opțiune! Am prezentat partidelor această opțiune. Unii au fost de părere că e bine, alții au spus că trebuie să se consulte în partid. Pot să înțeleg că partidele au nevoie de discuții interne pentru a lua o decizie în acest sens. Acest lucru sper să se întâmple foarte repede”, a declarat Preşedintele Klaus.

„După ce m-am consultat cu toate partidele şi formaţiunile parlamentare, îl desemnez pe domnul Ludovic Orban cu formarea unui nou Guvern”, a anunţat preşedintele Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis   i-a invitat, joi, pe președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru.

După consultări, președintele României va susține o conferință de presă, programată joi seară, începând cu ora 18.00. Șeful statului anunțase încă de miercuri că, după consultări, „probabil va anunța deja persoana desemnată pentru a forma un nou Guvern”.

PNL l-a propus pe premierul demis Ludovic Orban. PSD și Pro România l-au propus pe rectorul SNSPA, Remus Pricopie, iar USR l-a propus pe fostul premier Dacian Cioloș.

Rămâneți pe  Antena3.ro pentru cele mai importante declarații ale președintelui Klaus Iohannis  . Revenim la ora 18.00!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *