Veşti bune pentru români. Se renunţă la declaraţia pe propria răspundere. Anunţul făcut de Klaus Iohannis!

Klaus Iohannis a anunţat, joi după-amiază, că restricţiile de circulaţie care erau în vigoare pe timpul nopţii, vor fi eliminate începând din 15 mai.

Veşti bune pentru români. Preşedintele a anunţat, de asemenea, că portul măştii în spaţiile deschise va fi şi el eliminat începând cu aceeaşi dată.

„Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior. Rămân anumite excepții: piețele, târgurile și mijloacele de transport. Aici va fi obligatorie. Și va mai fi obligatorie în interior. A doua măsură e eliminarea restricțiilor de circulație noaptea.

Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie se va întruni vineri, a anunţat premierul Florin Cîţu care a adăugat că speră ca la şedinţă să fie nişte decizii care ulterior să fie aprobate în CNSU.

„Azi este comitetul interministerial. Sper să fie nişte decizii acolo pe care le vom aproba în CNSU. Bineînţeles că le vom discuta şi la Cotroceni. Poate vom anunţa şi astăzi, să vedem discuţia cu domnul preşedinte”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Întrebat dacă vom putea circula liber după ora 22.00, începând de la 1 iunie, premierul a răspuns: „Dacă aceasta o să fie decizia CNSU, bineînţeles că aşa se va întâmpla. O să întrebăm preşedintele CNSU, să vedem ce spune. Vom vedea care sunt propunerile în perioada următoare. Urmează o discuţie importantă cu domnul preşedinte pe această temă şi după aceea vom vedea care sunt măsurile. Aveţi răbdare câteva zile şi apoi vom vedea exact care vor fi măsurile”.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 953 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore în România.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat noile date privind răspândirea COVID-19 în România. În Bucureşti, incidenţa COVID a scăzut la 1.3 cazuri la mia de locuitori, a anunţat prefectul Capitalei, Alin Stoica. În ultimele 24 de ore au fost raportate doar 95 de cazuri COVID în Capitală. De aceea, autorităţile de la Bucureşti au decis relaxarea unor măsuri.

Până astăzi, 13 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.069.770 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.020.194 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 953 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *