Kovesi, primită cu flori la Parchet. Are calitate de suspect și a depus cereri de recuzare

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a primit vineri calitatea de suspect după audierile la sediul Parchetului General în dosarul aducerii în țară a fostului director al FNI, Nicolae Popa. La Secţia privind infracțiunile în justiție a fost depus un denunț al omului de afaceri Sebastian Ghiţă, care acuză fosta șefă a DNA de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă

La sosire, Kovesi a fost întâmpinată de un grup de susţinători care scandau: “Codruţa, nu uita, noi suntem de partea ta!” şi “PSD, ciuma roşie!”. La ieştirea de la audieri, fosta șefă a DNA a declarat că a cerut recuzarea procurorului de caz şi a procurorului şef de secţie şi că nu a comis niciodată fapte penale. Ea a negat că ar fi discutat despre dosare penale cu Sebastian Ghiţă. Dipă câteva ore, în timp ce Laura Codruța Kovesi era în avion spre Bruxelles, la audierile pentru mandatul de procuror-șef european, Gheorghe Stan, şeful Secţiei de anchetare a magistraţilor, i-a respins cererea de recuzare a Adinei Florea, cea care se ocupă de dosar.

Întrebată dacă audierile îi vor afecta candidatura la postul de procuror-șef european, Kovesi a explicat că se încearcă blocarea alegerii sale.”Cu siguranţă va fi o afectare a candidaturii pe care o parcurg în acest moment. Eu voi merge mai departe, mă voi prezenta la audieri în 26 februarie în Parlamentul European, aşa cum am fost chemată. Până atunci mai sunt nişte etapae de parcurs de către candidaţi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *