Laura Codruţa Kovesi are zi plină

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM ar urma să se pronunţe, miercuri, cu privire la două acţiuni disciplinare în cazul Laurei Codruţa Kovesi, într-una fiind vizat şi Marius Iacob. Tot miercuri, are loc o nouă rundă de negocieri PE-Consiliul UE pentru postul de procuror – şef european, la care candidează fosta şefă a DNA.

Pronunţarea fusese anunţată iniţial pentru 20 martie, apoi CSM a luat în calcul data de 26 martie, însă, conform programului anunţat oficial, o decizie este aşteptată miercuri, de la ora 10:00.

O cercetare disciplinară, care îl vizează şi pe procurorul Marius Iacob, a fost declanşată în urma înregistrărilor dintr-o şedinţă a DNA apărute în spaţiul public. În acest caz, pronunţarea a fost deja amânată de cinci ori, dar între timp Marius Iacob a demisionat din funcţia de adjunct al şefului DNA. O altă acţiune a fost deschisă de Inspecţia Judiciară în septembrie, Kovesi fiind acuzată că a inserat într-un comunicat date confidenţiale dintr-o anchetă derulată de către procurorii din subordine.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *