Legea inchisorii la domiciliu a trecut de Parlament

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, un proiect de lege potrivit căruia executarea pedepselor la domiciliu se poate realiza doar în cazul condamnărilor de cel mult un an, cu excepția faptelor comise cu violență, iar condamnații primesc dreptul să participe la înmormântarea rudelor.

Proiectul a întrunit 176 de voturi „pentru”, 93 contra și o abținere, potrivit Mediafax. Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

 

„Art. 381 . – (1) În cazul persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii de până la un an executarea pedepsei se realizează prin detenţie la domiciliu, cu excepţia persoanelor condamnate pentru fapte comise cu violenţă prevăzute la art. 36 alin. (11). Prevederile alin. (1) se aplică şi persoanelor condamnate care mai au de executat 18 luni până la împlinirea fracţiei minime obligatorii pentru liberarea condiţionată din pedeapsa iniţială a închisorii mai mare de un an”, este un amendament susținut de PSD și adoptat, marți, de Comisia Juridică a Camerei Deputaților, la proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.254/2013 privind executa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *