Procesul legat de eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea, amânat din nou, după ce un judecător s-a recuzat.

Procesul legat de eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea, amânat. Un judecător s-a recuzat

Curtea de Apel Bucureşti urma să judece marţi cerea lui Liviu Dragnea privind strămutarea procesului referitor la eliberarea condiţionată, însă termenul a fost amânat după ce unul dintre judecătorii din complet s-a recuzat.

Cauza a fost amânată pentru 14 iunie, după ce Benone-Alin Răduinea, un magistrat din complet, a făcut declaraţie de abţinere, aceasta fiindu-i aprobată.

Iată, mai jos, minuta instanței: ”Solutia pe scurt: În temeiul art.68, alin.5, Cod de procedură penală, raportat la art.64, alin.1, litera f, Cod de procedură penală, admite declaraţia de abţinere formulată de judecătorul Benone-Alin Răduinea. În temeiul art.275, alin.3, Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 24.V.2021”, conform Știripesurse.

Curtea de Apel București judecă marți, 25 mai, cerea fostului lider PSD, Liviu Dragnea, privind strămutarea procesului referitor la eliberarea condiţionată.

Săptămâna trecută, la termenul precedent, cauza a fost amânată din cauză că apărătorul fostului lider social-democrat nu s-a putut prezenta.

Întrunirea din cursul acestei zile este programată a debuta la ora 12.20. Dragnea cere judecătorilor să mute procesul de la Tribunalul București la o altă instanță.

Liviu Dragnea, zi decisivă la Curtea de Apel. Se judecă strămutarea procesului referitor la eliberarea condiționată

În urmă cu o săptămână, judecătorii au amânat pentru 25 mai sentința, după ce Liviu Dragnea a depus o cerere de amânare pe motiv că avocatul său e în imposibilitatea de a se prezenta la proces. Cererea iniţială privind eliberarea condiționată a fost depusă la Judecătoria Sectorului 5, însă a fost respinsă ca neîntemeiată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *