Maine, mare sarbatoare! Orice bun crestin trebuie sa stie!

Mai mulţi sfinţi importanţi sunt sărbătoriţi în a şaptea zi de primăvară. Aşadar, Sfântul Pavel Cel Simplu şi Sfinţii Mucenici Episcopi din Cherson sunt prăznuiţi, în fiecare an, pe data de 7 martie.

Sfântul   Pavel Cel Simplu a fost un om simplu, dar corect şi foarte muncitor. Chiar dacă şi-a găsit soţia înşelându-l cu un alt bărbat, Sfântul Pavel cel Simplu a iertat-o şi a lăsat-o cu celălalt bărbat. Tot în această zi sunt sărbătoriţi şi Sfinţii Mucenici Episcopi din Cherson.

În continuare vă prezentăm Rugăciunea către Sfinţii Mucenici Episcopi din Cherson pentru a avea putere să ierţi greşelile aproapelui.

Dumnezeul părinţilor noştri Care faci pururea cu noi după blândeţile Tale, nu îndepărta mila Ta de la noi; ci, pentru rugăciunile lor, în pace îndreptează viaţa noastră. Condacul Sfinţilor Sfinţiţi Mucenici Efrem Episcopul Tomisului, Vasilevs, Evghenie, Agatodor, Capiton, Elpidie şi Eterie şi al celor împreună cu dânşii, Episcopii din Cherson

Astăzi este ziua cea purtă­toare de lumină a păstorilor care în chip luminat au slujit lui Dumnezeu în Cherson. Şi lăudând prăznuirea voastră ca a unora ce aţi pătimit pentru Hristos, sfinţiţilor mucenici, rugaţi pe Hristos, Păstorul Cel Mare, ca să ne numere şi pe noi printre oile ce stau de-a dreap­ta şi să cântăm vouă: bucura-ţi-vă, sfinţiţi părinţi, cei ce v-aţi vărsat sângele vostru pentru Hristos. Amin”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *