Marcel Ciolacu vrea să redeschidă piețele și târgurile. Când ar putea fi luată decizia

Decizii cruciale pentru comercianții din piețe. Partidul Social Democrat vrea să redeschidă piețele și târgurile.

 

Social democrații au depus un amendament care urmează să fie dezbătut și votat chiar astăzi în Camera Deputaților care este și for decizional.

Potrivit social-democraților, decizia de închidere îi omoară pe fermierii români care nu vor avea cui să mai vândă marfa sau vor sta în frig, în piețe, care nu sunt acoperite.

 

Ideea vine după ce Guvernul a fost criticat aspru în spațiul public pentru decizia sa de a închide piețele și târgurile, dar de a lăsa supermarket-urile și hipermarket-urile deschise. Riscul de infectare, în opinia social-democraților, fiind același.

Mihai Tudose: ”Vom repara această nouă aberație a Guvernului Orban

Mihai Tudose, europarlamentar PSD, declara cu o zi în urmă:

 

Închiderea piețelor este un atac dur asupra producătorilor români. Vom repara această nouă aberație a Guvernului Orban pentru că noi vrem ca românii să cumpere produse românești.

PSD: Agricultorii români au nevoie de un Guvern care să le fie un partener, nu un obstacol

De asemenea, pe pagina oficială a Partidului Social Democrat de pe o rețea socială, a apărut un mesaj potrivit căruia social-democrații susțin ”producția autohtonă, produsele și serviciile de calitate”.

”Agricultorii români au nevoie de un Guvern care să le fie un partener, nu un obstacol!

Susținem producția autohtonă, produsele și serviciile de calitate made in România.

Produse proaspete și de calitate pe masa fiecărui român.

Siguranța pentru producătorii din România că produsele și serviciile lor vor fi valorificate”, arată PSD.

Ludovic Orban explică restricțiile intrate în vigoare luni

În primul rând aș vrea să explic aceste măsuri pe care le-am luat. Obligația noastră este să protejăm sănătatea oamenilor, să protejăm viața oamenilor. Ne-am confruntat în ultima lună cu o creștere a numărului de infectări, o creștere care ne-a determinat să dispunem aceste măsuri de protejare a sănătații publice și de limitare a răspândirii virusului. 

Sunt măsuri care sunt rezultatul unor analize privitoare la activitățile și zonele în care a existat cea mai mare răspândire a virusului și măsurile pe care le-am dispus urmăresc exact reducerea răspândirea virusului prin limitarea anumitor activități care să ne permită să putem stopa creșterea virusului. 

Sunt decizii care, cu siguranță, vor afecta anumite categorii ale oamenilor, ale românilor. Le cer scuze, dar trebuie să luăm aceste măsuri pentru că, a nu lua aceste măsuri, ar fi un act de lipsă de responsabilitate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *