MARIA GRAPINI: CALITATE UNICĂ A PRODUSELOR

Europarlamentarul Maria Grapini a avut, marți, doua intervenții în Plenul Parlamentului European, unde a ridicat din nou problema calității diferite din piața unică a Uniunii Europene.

Europarlamentarul a insistat pe nevoia respectării cu strictețe  a regulamentelor privind eliminarea calității diferite a produselor de consum destinate cetățenilor europeni, susținân nevoia transparenței și echilibrului acestui sector, condamnând discriminările facute, în funcție de poziționarea geografică a statelor, Est-Vest:

Este nevoie să avem o calitate unică a produselor în piața internă, să respectăm consumatorii, indiferent unde trăiesc! Trebuie să spunem în același timp că s-au făcut câteva modificări bune și nu le putem ignora, mă refer aici la dreptul consumatorului de-a renunța la contract, la cel de-a primi o despăgubire. Evident că, în compromis, nu s-a ajuns la ceea ce mulți dintre noi ne doream și-anume precizarea mai clară în privința calității duale”, a subliniat Maria Grapini în plenul PE de la Strasbourg.

Europarlamentarul s-a declarat total de acord în privința modificării Directivelor, patru la număr: practici comerciale neloiale, drepturile consumatorului, clauze contractuale abuzive și indicarea prețurilor.

Amintim că săptămâna trecută, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a lansat un dur avertisment instituțiilor responsabile de supravegherea și eliminarea bunurilor afectate de dublul standard, urmand ulterior ample mișcări în vederea combaterii acestei discriminări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *