Maria Grapini, premiată la Chișinău pentru „studii aprofundate” și promovare a lui Mihai Eminescu

Europarlamentarul PSD Maria Grapini, cunoscută pentru gafele lingvistice, a primit, pe 1 septembrie, o diplomă de recunoștință din partea Congresului Mondial al Eminescologilor – Ediția a VIII-a.

Deși ar putea părea cea mai puțin potrivită persoană pentru un astfel de premiu, Forul din Republica Moldova i-a acordat acest premiu „pentru efectuarea de studii aprofundate, de promovare a operei și personalității lui Mihai Eminescu în întreaga lume”. Distincția a fost semnată de Ioan Pavăl, primarul comunei moldave Dumbrăveni și co-partener al Congresului.

Un istoric istoric al greșelilor gramaticale comise de europarlamentarul PSD Maria Grapini

Spre exemplu, în noiembrie 2017, Maria Grapini provoca râsetele urmăritorilor săi cu o gafă gramaticală – nu că aceasta ar fi fost prima.

„Acum brazii se împodobesc cu mult înainte de Crăciun. La mine, la ţară bradul se orna în ajunul Crăciunului. Şi eu azi am aprins luminile bradului. Amintirile din copilărie MĂ FACE să iubesc şi mai mult viaţa”, scria europarlamentarul pe Facebook .

 

Mai târziu, pe 23 iunie 2018, Maria Grapini scria, din nou pe Facebook, că intemperiile din ultimele zile au lăsat în urmă „imagini înfloritoare”. Cel mai probabil, europarlamentarul a vrut să vorbească despre imaginile „înfiorătoare” sau „îngrozitoare” cu dezastrul provocat de furtuni.

Pe 8 noiembrie 2018, Maria Grapini gafa din nou, tot într-o postare pe Facebook. Grapini, în vârstă de 64 de ani, a dorit să îi facă un cadou fiului ei de ziua lui, printr-o postare ce s-a vrut a fi una emoționantă. Însă fostul ministru a gafat din nou: aceasta a scris că este foarte fericită, fiindcă în urma cu doar câteva ore i-a dat viață fiului.

Ceva mai recent, pe 2 aprilie 2019, unde altundeva dacă nu pe Facebook, Maria Grapini inventa o țară, și anume „Letiția”.

„Câțiva eurodeputați inimoși din România, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Letiția, discută cum să salveze transportul internațional pentru țările din est”, scria demnitarul european, la acea vreme.

Chiar și Compania de Transport Public (CTP) Iași o ironiza pentru acaestă postare, anunțând că a deschis, la solicitarea călătorilor, o linie de autobuz cu destinația „Letiția”.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *