Masca redevine obligatorie în toate spațiile închise sau deschise, în localitățile cu incidența peste 6 Citeşte întreaga ştire: Masca redevine obligatorie în toate spațiile închise sau deschise, în localitățile cu incidența peste 6

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență a luat în şedinţa de joi hotărârea reintroducerii obligativităţii purtării măştii pe stradă şi în celelalte spaţii publice închise sau deschise.

Obligativitatea purtării măştii se referă atât la persoanele nevaccinate, cât şi la cei vaccinaţi, trecuţi prin boală sau cei care s-au testat anti-Covid. Măsura va fi aplicată în toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori.
Se propune ca în toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, să fie instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, în toate spațiile publice închise și deschise”, se arată în Hotărârea CNSU.
De asemenea, Comitetul a decis desăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică a elevilor indiferent de rata de infectare, cu criterii clare pentru suspendarea orelor în funcţie de numărul de cazuri şi cu teste rapide de salivă, pentru monitorizarea situaţiei epidemilogice.
În cazul unei incidenţe a cazurilor de COVID-19 de peste 6 la mie, magazinele se închid la 22.00, iar nunţile şi botezurile au limită de participanţi cu condiţia vaccinării sau să fi trecut prin boală, neexistând opţiunea testării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *