Medicul Mircea Beuran, dus la sediul DNA

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție fac, la această oră, percheziții la casa și cabinetul medicului Mircea Beuran, de la Spitalul Floreasca.

După terminarea percheziției domiciliare, medicul Mircea Beuran a fost luat cu mașina de DNA și dus spre sediul parchetului anticorupție pentru audieri. Profesorul le-a declarat jurnaliștilor prezenți la fața locului că acuzațiile potrivit cărora ar fi luat mită sunt false.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a confirmat că el a fost denunțătorul în dosar. „O persoană care i-ar fi dat mită lui Beuran m-a contactat. (…) Este vorba despre 10.000 de euro. Informatiile pe care le detineam acum cateva luni cu privire la posibile fapte de coruptie cu privire la Beuran ar putea fi confirmate in aceste zile. Sunt implicate si alte persoane din sistemul medical, nu numai el. As lasa ca procurorii sa comunice numai ce pot in aceasta faza a anchetei penale. (…) Nu e un caz particular, chiar ieri imi scria un domn despre practicile unor dumnezei medicali. Azi am primit informatii de la un domn care reprezenta o firma de medicamente si care-mi explica cum a dat mita in doua tranase unor doctori care erau sefi de sectie si care foloseau foamea de bani a unor firme din industrtia farmaceutica pentru a si rotunji veniturile. Eu ii trimit la procurori sa-si faca datoria civica. E trist ca oamenii au mai multa incredere in mine uneori decat in istitutii ale statului”, a declarat Emanuel Ungureanu la Realitatea.

Mai multe de detalii pe EvZ

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *