Meleşcanu şi Ambasadorul Vietnamului, discuţie despre cooperarea statelor

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, l-a primit, miercuri, pe ambasadorul agreat al Republicii Socialiste Vietnam în ţara noastră, Dang Tran Phong, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare, întâlnire care a prilejuit trecerea în revistă a stadiului cooperării dintre cele două state.

Potrivit unui comunicat al MAE, transmis miercuri către AGERPRES, la întâlnire a fost reliefat parcursul ascendent al relaţiilor bilaterale în ultimii ani, materializat prin intensificarea schimbului de vizite la nivel înalt, precum şi substanţializarea agendei bilaterale şi buna cooperare în cadrul forurilor internaţionale.

„A fost evidenţiată preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE, fiind abordate priorităţile în relaţiile UE cu R.S. Vietnam, cu accent pe finalizarea procedurilor privind Acordul de Liber Schimb dintre UE – Vietnam. Au fost discutate, de asemenea, proiectele în atenţie la nivelul unor mecanisme de cooperare regionale, cum ar fi ASEM, cu accent pe domeniul educaţiei şi incluziunii sociale”, se menţionează în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *