Mohammad Murad: in atentia domnului Ministru al Finantelor

Avand in vedere conjunctura pe care o traim in Romania in ultima perioada, venim cu apel catre dumneavoastra si vom explica in cateva randuri prin ce trece mediul de afaceri, in special sectorul turistic.
Luna februarie a fost o luna in care a inceput sa se simta o scadere pe care am sustinut-o din mici rezerve de care dispuneam, dar din pacate scaderea incasarilor si a gradului de ocupare in industria turismului, hoteluri , restaurante … etc , fiind o prabusire si ajungand la un grad de ocupare de 15%. Avand acest grad de ocupare raportat la nivelul de incasari, nu putem sustine unitatile dechise, fiind nevoiti sa inchidem trimitand angajatii in somaj.
Am facut apel acum doua saptamani, dar din pacate, avand in vedere situatia politica nefavorabila si imposibilitatea guvernului de a trimite ordonante ,aspecte ce au complicat mai rau situatia.
Astazi numarul de unitati inchise a depasit 40% la nivel de tara si este in crestere zilnic .

Va propun urmatoarele masuri care trebuiesc luate de urgenta pentru a putea stopa acest dezastru care poate duce la inchiderea a mai mult de jumatate de companii active in acest sector economic, tinand cont ca peste 90% din acest sector apartine companiilor autohtone :
1. Amanarea platii taxelor aferent perioadei pana la 01 martie 2020. (TVA , impozit pe salariu, taxe aferente salarii, impozit pe profit sau venit ) si esalonarea lor incepand de la 01 iunie 2020.
2. Scutire pentru luna Martie, Aprilie, Mai a impozitului pe profit sau venit .
3. Reducerea platilor taxelor salariilor in procent de 80% pentru lunile Martie, Aprilie, Mai, cu conditia ca firmele sa mentina in proportie de 90% numarul de angajati.
4. Amanarea platilor ratelor scadente catre banci pentru o perioada de 3 luni de zile fara perceperea de comisioane sau alte penalizari.
5. Decalarea platii impozitelor locale, pe cladiri sau terenuri pentru o perioada de 6 luni de zile.

Va multumesc pentru intelegere si fiti convinsi ca vom fi implicati cot la cot cu institutiile statului pentru a face fata acestei situatii critice ce ne afecteaza!

Presedinte Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc,
Mohammad Murad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *