Nea’ Vasile a fost gasit intr-o Dacie abandonata. Avea picioarele amputate. Povestea lui e tragica

Aceasta poveste este una trista, dar care va reflecta perfect realitatea crunta a Romaniei. Si a situatiei din spitale…

Nea’ Vasile a fost gasit intr-o Dacie abandonata de catre un tanar. Acest lucru se intampla in urma cu o luna. Barbatul de 65 de ani isi ducea viata amarata in acea masina. Era parcata in apropierea sediului Primăriei sectorului 2 din Bucureşti. Nea’ Vasile nu se putea misca deoarece avea ambele picioare amputate.

Cand a fost gasit de un tanar, unul din monturi sangera. Laurenţiu P. a sunat la ambulanţă, iar nea’ Vasile a fost transportat la Spitalul Universitar. In urma cu doua zile, Nea’ Vasile a murit pe patul de spital .
S-a stins din viata in urma unui stop cardiorespirator. Nea’ Vasile mai suferea si de atero-scleroză şi a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale. Tanarul care l-a gasit l-a vizitat si a stat mai mult de vorba cu el. Laurentiu sustine ca batranul de 65 de ani i-a spus ce a patit.
In vara, picioarele barbatului au fost amputate. Din nefericire, Nea Vasile a fost nevoit sa plece din spital inainte ca ranile lui sa se vindece. A stat o perioada in chirie, dar a fost nevoit sa plece cand a ramas fara bani. Isi depusese dosarul de pensie, dar banii au intarziat 3 luni.
Din nefericire, povestea lui Nea Vasile are un final trist. Batranul de 65 de ani, cu picioarele amputate, a murit. Nici macar nu a apucat sa se bucure de prima sa pensie. Cei care l-au cunoscut sustin ca e vina medicilor care l-au externat prea devreme inainte ca ranile lui sa se vindece.

Nea Vasile i-a povestit lui Laurentiu ca a muncit 38 de ani. Una din societatile la care a activat a fost Secţia de Proiectare şi Prototipuri din Braşov. Depusese actele pentru a primi pensie. Aştepta primii bani pentru a închiria o locuinţă. Până atunci, trăia într-o Dacia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *