Nicolae Bănicioiu a fost audiat timp de mai multe ore la Parchetul General

 

“Le-am spus procurorilor tot ceea ce cred eu că era necesar să le spun. Am răspuns la toate întrebările”, a declarat fostul ministru al Sănătății.

Întrebat dacă are mustrări de conștiință pentru modul în care a gestionat criza, Bănicioiu a declarat “Credeți-mă că și eu și ceilalți am fi vrut să facem mai mult. Am făcut tot ceea ce era omenește posibil. Nu am refuzat niciun ajutor. Uitați-vă pe declarații”, a spus Bănicioiu.

Un supraviețuitor al incendiului de la Colectiv l-a întrebat pe Bănicioiu, la ieșirea de la Parchetul General, “de ce ne-ați lăsat să murim ca niște câini în spitale?”. Nicolae Bănicioiu i-a explicat că “noi am spus din primul moment că asigurăm tot costul tratamentului. Haideți să ne întâlnim și discutăm toate declarațiile pe care le-am făcut”.

Fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu a ajuns în urmă cu puţin timp la Parchetul General, unde este chemat astăzi în faţa judecătorilor, în dosarul Colectiv.

A fost citat ca martor în dosarul Colectiv, care a fost deschis în urma plângerii din noiembrie 2016 făcute de părinții victimelor care acuzau de neglijență mai mulți oameni din sistemul medical.

Bănicioiu a mai fost citat o dată pe data de 23 noiembrie, dar atunci nu s-a prezentat și spunea că le-a dat și motivul procurorilor. Astăzi, însă, merge să dea declarații. Și Raed Arafat a fost audiat ca martor în acest dosar.

Între timp, luni așteptăm sentința în dosarul Colectiv, care se află la Tribunalul București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *