Noul procuror-şef al Parchetului European : Laura Codruța Kovesi

Laura Codruta Kovesi s-a clasat pe primul loc in selectia pentru sefia Parchetului European, anunta Ro-tv.net Q Magazine, detinuta de Floriana Jucan, prezinta si documentul care dovedeste ca Laura Codruta Kovesi este prima. Ea este urmata de Jean – Francois Bohnert (Franta) si Andres Ritter (Germania). Comitetul de selectie a trimis lista scurta pe care se va da votul final la Parlamentul European si Consiliului UE.

Iata si documentul, o scrisoare inaintata de Antonio Tajani, presedintele Parlamentului European, ministrului Justitiei, Tudorel Toader.

Fosta şefă a DNA și-a depus candidatura pentru postul de șef al Parchetului European, procedura de selecție fiind în plină desfășurare la nivelul Comisiei Europene, au declarat pentru ro-tv.net surse din cadrul Comisiei Europene.

Înființat în 2017, Parchetul European va investiga infracțiunile care aduc prejudicii bugetului UE, cum ar fi actele de fraudă sau de corupție ori cazurile transfrontaliere de fraudă în materie de TVA de peste 10 milioane de euro. Kovesi n-a putut fi contactată până la momentul publicării acestui articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *