NUNTA fostului principe Nicolae: A început cununia religioasă

Cununia fostului principe Nicolae cu Alina Binder a început. Maşina cu care mirii au ajuns la Biserica ”Sfântul Ilie” a fost întâmpinată de sute de oameni, care au venit cu flori, iar unii au şi steaguri cu stema casei regale.

Sute de persoane au ieşit pe drumul care duce către Biserica ”Sfântul Ilie” din Sinaia pentru a întâmpina alaiul de nuntaşi. Printre acestea se află şi o familie care şi-a prelungit sejurul la Sinaia pentru a asista la ceremonii.

”Eu sunt din Urlaţi. Am venit în Sinaia acum o săptămână şi ne-am prelungit sejurul ca să putem vedea această ceremonie. Am lacrimi în ochi. Pentru că mama lui nu e alături de el. Trebuia să lase totul. O mamă pentru fiul ei lasă totul”, a declarat o femeie.

“Este un eveniment unic pentru care am venit special cu toată dragostea”, a afirmat o altă femeie.

O altă femeie aşezată lângă biserică a spus că a venit din Bucureşti special pentru a asista la ceremonii.

”E un eveniment în România care nu s-a văzut de mult timp. Am adus şi flori. Sunt din Bucureşti, am venit special. Le urez casă de piatră, să fie fericiţi şi aşteptăm cât se poate de repede să vină în România şi să ia coroana, să fie rege”, a spus aceasta.

Mirii au ieşit din maşină în aplauzele mulţimii. Oamenii au strigat ”Nicolae” şi ”Fericire”.

Organizatorii au umplut lăcaşul de cult cu buchete de hortensii şi trandafiri albi, aceleaşi flori fiind aşezate şi pe treptele bisericii. În faţa bisericii a fost amplasat un ecran mare pe care poate fi vizionată ceremonia.

Muzica este asigurată de Corul Operei române, care la intrarea miresei cântă imnul mirilor ”Vino din Liban, mireasă”.

Cununia este oficiată de Înaltpreasfinţitul Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului şi un sobor de preoţi.

Au fost alese 6 domnişoare de onoare, una dintre ele fiind sora fostului principe Nicolae.

Potrivit biroului de presă al nepotului regelui Mihai, naşi sunt Liviu şi Simona Popescu, Constantin Filitti şi Alexandra Butculescu-Filitti.

Printre invitaţi se numără şi generalul Gelaledin Nezir, omul care a stat în spatele funeraliilor Regelui Mihai.

Familia Regală a României nu participă la acest eveniment.

Potrivit unui comunicat de presă al Familiei Regale, sâmbătă şi duminică, Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu fac o vizită în oraşele Soultzmatt şi Haguenau din Alsacia, Republica Franceză, la invitaţia oficială a autorităţilor celor două municipalităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *