O anchetă scoate la iveală problemele grave din centrele de ajutor pentru persoanele cu dizabilităţi

În România, copiii cu handicap şi bolnavii fără discernământ nu sunt trataţi, ci torturaţi. Este concluzia şocantă a anchetelor pe care autorităţile le-au făcut în mai multe centre din ţară. Cea mai gravă situaţie au descoperit-o la Urlaţi, acolo unde, în ultimul an, patru pacienţi au murit în condiţii suspecte. Unul dintre ei s-a stins după ce a zăcut cu capul spart câteva zile. Ca tabloul groazei să fie complet, bonavii sunt ţinuţi şi câte o lună la carceră, iar în restul timpului sunt puşi la munci umilitoare.

Departe de ochii lumii, 175 de pacienţi internaţi în Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică de la Urlaţi împart o clădire proiectată pentru cel mult 50 de bolnavi. Oamenii stau îngrămădiţi în paturi suprapuse. Dacă nu sunt cooperanţi, îi aşteaptă carcera. O debara fără ferestre unde un pacient poate sta închis şi câte o lună.

Locaţia centrului este complet izolată. Ne aflăm acum la şapte kilometri de oraşul Urlaţi, vedeţi, drumul este neasfaltat şi foarte accidentat.

Poate şi un motiv pentru care inspecţiile aici sunt rare. După o vizită inopinată a ministrului Muncii, în urmă cu două luni, au început controalele. Condiţiile din centru i-au îngrozit şi pe oficiali.

Mai multe detalii pe observator.tv

Articol preluat de pe observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *