O firmă din Sibiu s-a reprofilat şi a început să producă viziere pentru personalul medical

O firmă din Sibiu şi-a schimbat activitatea pentru a produce viziere pentru medici, voluntari şi angajaţii instituţiilor care au nevoie de protecţie împotriva COVID-19. Angajaţii fabricii realizează zilnic, mii de viziere, iar mare parte sunt donate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De 28 de ani, firma produce scaune rabatabile pentru sălile de spectacole şi conferinţe şi recarosează interioare de autocare, microbuze şi autobuze. În urmă cu două săptămâni, însă patronul firmei a decis să schimbe liniile de producţie şi să fabrice viziere pentru personalul medical, dar şi pentru angajaţii instituţiilor sau voluntari care au nevoie de protecţie împortiva COVID-19, potrivit Mediafax.ro.

Adrian Herţoiu, managerul firmei, a povestit pentru MEDIAFAX, că nu a fost chiar simplu să schimbe domeniul de activitate, însă a reuşit să scoată primele modele şi, chiar dacă nu sunt omologate, managerul firmei spune că sunt eficiente, mai ales că pot fi dezinfectate.

„Ne-am gândit că este cazul să ajutăm şi noi în această perioadă de criză şi am început producţia acestor viziere. La început, destul d egreu. Prototipurile ne-au luat destul de mult timp, am muncit alături de colegii mei. Ne-am inspirat de la prieteni, am căutat pe facebook şi pe alte canale. Cu siguranţă, noi credem că în acest moment am scos un produs ok care se poate folosi şi poate să protejeze(…)“ Noi am încercat să facem ceva mai deosebit, bineînţeles util. Acest ecran din faţă să poată să se rabateze ca să poţi să o foloseşti la un randament maxim şi făcute din elemente ca să se sterilizeze foarte uşor pentru o utilizare mai îndelungată”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Adrian Herţoiu, managerul firmei

Potrivit reprezentanţilor fabricii, capacitatea de producţie este între două mii şi patru mii de bucăţi zilnic, iar o mare parte dintre viziere sunt donate celor care au nevoie. Celelalte vor fi vândute pe piaţa din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *