O nouă avarie RADET. Peste 180 de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă și încălzire

RADET anunţă că principala cauză a producerii avariei care afectează în prezent 184 de blocuri din Sectoarele 2 şi 3 o reprezintă vechimea de peste 50 de ani a magistralei.

„Principala cauză a producerii avariei este reprezentată de faptul că magistrala nu a fost niciodată înlocuită, vechimea acestei conducte fiind de peste 50 de ani. Magistrala 2 Sud, pusă în funcţiune în anul 1966, alimentează cu agent termic Sectoarele 2 şi 3 din Municipiul Bucureşti, fiind una dintre cele mai importante conducte ale sistemului de termoficare. Având în vedere durata mult depăşită de funcţionare, singura soluţie pentru remedierea tuturor problemelor apărute în ultima perioadă o reprezintă înlocuirea totală a conductei-magistrale. În acest sens, a fost întocmită toată documentaţia, fiind finalizate fazele de proiectare şi de realizare a studiilor de fezabilitate”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul RADET.

Potrivit RADET, lucrările de înlocuire, care se vor derula pe parcursul mai multor luni, vor începe imediat după finalizarea actualului sezon de încălzire.

„Este important de reţinut că, după mai mult de 20 de ani caracterizaţi de lipsa totală a investiţiilor în sistemul de termoficare, banii alocaţi în ultimii doi ani de municipalitatea bucureşteană au fost folosiţi pentru parcurgerea paşilor necesari realizării documentaţiilor tehnice, lucru necesar şi obligatoriu înainte de înlocuirea magistralei. Până la începerea lucrărilor de înlocuire a conductei, echipele RADET intervin punctual, ori de câte ori este nevoie, pentru remedierea avariilor. În acest sens, este important de reţinut că, deşi echipele care execută lucrările de reparaţie fac tot posibilul pentru reducerea timpului necesar desfăşurării acestora, perioada cea mai mare de timp este necesară pentru operaţiunea de golire a instalaţiei, astfel încât muncitorii să poată interveni la conductele subterane. În acest caz, mărimea conductei necesită un timp de golire mai mare, respectiv o perioadă de mai multe ore de ventilaţie a ţevii. Ulterior efectuării reparaţiei este necesară o altă perioadă de timp pentru reumplerea reţelei, după intervenţia propriu-zisă”, a precizat regia de termoficare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *