Partida Romilor Pro –Europa Dâmboviţa, mai puternică ca oricând

SÂMBĂTĂ la sediul Partidei Romilor PRO Europa din Târgoviște, a avut loc o ședință de lucru a conducerii filialei Dâmbovița. Tudorică Răducanu, președintele respectivei asociații, i-a convocat pe toți lideri de organizații locale din județ pentru a discuta despre problemele curente ale Partidei Romilor Dâmbovița, despre următorii pași ce trebuie parcurși și, nu în ultimul rând, despre alegerile prezidențiale care tocmai bat la ușă.

Tudorică Răducanu le-a prezentat colegilor şi raportul activității sale ca președinte al filialei pentru ultimele 3 luni, în care a insistat pe măsurile întreprinse în vederea reconsolidării asociației la nivelul județului Dâmbovița și pe campania „Vrem respect”, pe care a desfășurat-o în toate localitățile în care există comunități importante de romi. Această acțiune, fără de precedent până acum, derulată la nivel național, a avut rolul, a spus liderul Partidei Romilor PRO Europa Dâmbovița, de a inventaria dificultăţile cu care se confruntă romii, de a discuta direct cu membrii comunităților despre lucrurile bune și rele care se întâmplă în viata lor, de a dialoga cu reprezentanții autorităților locale și de a căuta împreună soluții de rezolvare a unor probleme. Nu în ultimul rând, campania „Vrem respect” a avut și o componenta de refacere a organizațiilor locale ale Partidei Romilor, de a desemna lideri care să reprezinte cu încredere și cinste comunitățile locale de romi.

În ceea ce privește scrutinul pentru alegerile prezidentiale care se va desfășura pe 10 noiembrie, Tudorică Răducanu a accentuat că membrii Partidei Romilor PRO Europa au libertatea să voteze persoana pe care o consideră cea mai îndreptățită pentru a ocupa cea mai înaltă funcție în stat. Partida Romilor PRO Europa nu a întrat în nicio alianță politică, prin urmare nu sprijină un anume partid sau candidat.

„Întâlnirea cu liderii locali ai asociației noastre a fost una deosebit de constructivă. Un moment în care am reușit să tragem linie și să vedem tot ceea ce am putut realiza în această perioadă. Asta nu înseamnă că ne oprim aici, că lucrurile sunt rezolvate. Nu. Continuăm acțiunile noastre în vederea reconsolidării Partidei Romilor PRO Europa Dâmbovița, din toate punctele de vedere. Rolul nostru este acela de a-i reprezenta cât mai bine pe membrii etniei noastre, de a-i sprijini pentru o cât mai bună integrare şi în toate problemele ce țin de viaţa socială, educație, sănătate, cultură și muncă , ne-a precizat Tudorică Răducanu – președintele Partidei Romilor PRO Europa Dâmbovița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *