Percheziție în casa lui Nelu Ploieșteanu, într-un dosar de șantaj

Nelu Ploieșteanu a trăit clipe de coșmar după ce procurorii au descins cu mascații în casa lui, într-un dosar de șantaj. După ce au răscolit peste tot, anchetatorii au găsit ce căutau, bine ascuns între cărțile din biblioteca marelui artist.

Surse judiciare au dezvăluit, în exclusivitate pentru spynews.ro, că, înainte cu aproximativ doi ani ca Nelu Ploieșteanu să își piardă unicul fiu, artistul a trecut printr-o experiență neplăcută: anchetatorii ilfoveni au descins, din senin, în locuința sa. Celebrul artist ar fi ajuns în această situație teribilă după ce ginerele său ar fi șantajat un dezvoltator imobiliar de origine israeliană. Ginerele lui Ploieșteanu ar fi pus la punct un plan diabolic, prin care să-l facă pe afacerist să scoată din buzunar o sumă mare de bani și, pe deasupra, să-i rămână și dator. Astfel, individul a trimis, mai întâi, un grup de persoane extrem de violente, care ar fi făcut scandal la șantierele omului de afaceri și ar fi creat neplăceri muncitorilor. Exasperat de raidurile acestor bătăuși, care apăreau de nicăieri, dezvoltatorul imobiliar a apelat chiar la ginerele lui Ploieșteanu, pe care îl cunoștea și care se recomanda, ori de câte ori avea ocazia, drept o persoană cu influență în lumea interlopă. După ce i-a plătit acestuia o sumă importantă de bani, israelianul a beneficiat de o lungă perioadă de liniște, timp în care a strâns și mai mult relația cu așa-zisul său binefăcător. Ba mai mult, ca semn al prieteniei dintre ei, dezvoltatorul i-a dat acestuia, cadou, o mașină de lux.

Perioada de liniște avea, însă, să se sfârșească dintr-o dată. Necazurile au revenit cu o frecvență și o intensitate mult mai mare ca în trecut, iar afaceristul și-a sunat imediat prietenul. După ce s-a prefăcut că se interesează, ginerele lui Ploieșteanu i-ar fi comunicat că problema este una gravă, în condițiile în care ar fi fost vorba despre două grupări infracționale extrem de periculoase, care s-au unit și, ca urmare, de această dată, era nevoie de o sumă mai mare de bani. La un moment dat, după ce ar fi achitat mai multe tranșe, afaceristul și-a dat seama că este victima unei înșelăciuni. Bărbatul s-a dus la Poliție, iar anchetatorii au pus la cale un flagrant, care, de altfel, s-a și concretizat în câteva zile. După reținerea suspectului, anchetatorii au descins în casa socrului său, unde existau informații că ar fi ascuns o parte din bani. Sursele citate au precizat că banii au fost găsiți, la percheziție, în spatele unor cărți din biblioteca lui Ploieșteanu. Conform anchetatorilor, marele artist nu ar fi știut absolut nimic despre „afacerile” ginerelui său și nu a avut nicio calitate în dosar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *