PERSOANE URMĂRITE, DEPISTATE DE POLIŢIŞTI

Direcţia de Investigaţii Criminale din Poliția Română organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum și de depistare a persoanelor dispărute.

             Săptămâna aceasta,a fost clarificată situația în 203cazuri de persoane dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.

În perioada 12 – 18octombrie a.c., poliţiştii de investigații criminale au depistat, la nivel național,142de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 91 de minori.

De asemenea, în această perioadă, au fost depistate 61de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 50 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 4 aveau mandate de arestare preventivă, 4 erau urmărite în baza unui mandat european de arestare, iar 3persoane aveau sentință penală de internare în unități medicale de specialitate.

Exemple:

La data de 15 octombrie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vasluiaut depistat un bărbat, de 22 ani, din județul Vaslui, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 7 ani și 6 luni, pentru comiterea infracțiunii de omor. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Vaslui.

Un alt bărbat, de 26 de ani, din județul Tulcea, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 3 ani și 6 luni, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor, a fost depistat de polițiști din Tulcea, la data de 16 octombrie a.c., fiindîncarcerat în Penitenciarul Tulcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *