Pesta porcină, confirmată într-o gospodărie din Perşinari, județul Dâmbovița

Pesta porcină a fost confirmată, sâmbătă, într-o gospodărie din localitatea dâmboviţeană Perşinari, a informat Prefectura Dâmboviţa.

„Centrul Local de Combatere a Bolilor din judeţul Dâmboviţa s-a întrunit astăzi, 17.08.2019, ca urmare a confirmării apariţiei virusului de pestă porcină africană în judeţul Dâmboviţa, Comuna Perşinari: 1 gospodărie. În cadrul şedinţei, a fost adoptat planul de măsuri privind controlul şi combaterea acestei boli”, precizează Prefectura Dâmboviţa.

În conformitate cu planul de măsuri aprobat, s-au stabilit zonele de restricţie şi efectuarea de acţiuni de patrulare a efectivelor Ministerului Afacerilor Interne împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa, în scopul prevenirii transportului de carne sau de porci în interiorul localităţii.

„Precizăm că orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar din localitate, Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa şi autorităţilor locale. Totodată, solicităm sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor dispuse, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele acesteia; proprietarii ai căror animale sunt ucise vor fi despăgubiţi de către stat. Reamintim că pesta porcină africană (PPA) nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire, aceasta având un puternic impact la nivel economic şi social”, mai anunţă Prefectura Dâmboviţa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *