Ploi și ninsori în mai multe zone ale țării

Meteorologii au emis trei avertizări cod galben, ce constau în vânt şi ploi în mai multe zone ale ţării, dar şi ninsori la peste 1500 de metri altitudine în Carpaţii Meridionali şi Orientali, precum şi în jumătatea nordică a Moldovei.

Luni se anunță vânt în Dobrogea şi în sudul Olteniei. În Bucureşti se anunță ploi, în special sub formă de aversă şi vor fi posibile descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor situa în intervalul 11- 13 grade.

Zăpada își va face apariția la munte

Începând de duminică sunt anunţate ploi însemnate cantitativ în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zonele montane aferente, până la altitudini de 1700 m. Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar cantităţile de apă vor depăşi 25…35
l/mp şi pe arii restrânse 50 l/mp.

De asemenea, o altă avertizare valabilă între 21 noiembrie, ora 5 – 21 noiembrie, ora 18, anunţă ninsori moderate cantitativ.

„ Local, la altitudini în general de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali, precum şi în Carpaţii Orientali şi în jumătatea nordică a Moldovei va ninge moderat cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri în jurul a 10 cm.

În zona deluroasă şi montană a Moldovei, precum şi în Carpaţii de Curbură trecător vor fi şi precipitaţii mixte şi izolat se va depune ”, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

„ Vântul va prezenta intensificări în sudul Olteniei şi în Dobrogea, unde vor fi rafale de 55…60 km/h şi izolat de peste 70 km/h în zona costieră. Local şi temporar vor mai fi intensificări ale vântului şi în Muntenia şi Moldova, cu viteze în general de 45…55 km/h ”, precizează meteorologii.

„ Temporar va ploua, mai ales sub formă de aversă şi vor fi posibile descărcări electrice. Cantităţile de apă acumulate vor fi în medie de 20…30 l/mp. Vântul va sufla în general moderat (viteze de până la 40…45 km/h). Temperatura maximă va fi de 11…13 grade, iar cea minimă de 5…7 grade ”, conform ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *