Prefectul Capitalei: ”Nu vom renunța la restricții! Acțiunea a 2.000 de oameni nu ne va determina să le schimbăm!”

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, în cadrul conferinței de presă în care șefii Jandarmeriei și Poliției Capitalei au prezentat bilanțul protestului de luni seară, că nu se va renunța la restricții din cauza acțiunii a ”2.000 de oameni care nu înțeleg importanța acestor măsuri!”.

”Aproape toți locuitorii Capitalei respectă aceste restricții și înțeleg importanța lor. Nu sunt niște restricții, sunt niște limitări ale confortului pentru a proteja sănătatea oamenilor. Nu vom renunța la aceste măsuri pentru că ele sunt menite să ne protejeze pe noi.

Acțiunea a 2.000 de oameni care nu înțeleg importanța acestor măsuri nu ne va determina să le schimbăm.

Magazinele nu se vor închide, în curând, în București. Magazinele își vor schimba programul, eventual. Este o limitare confortului. În unele țări, de exemplu, în Austria, în mod normal, magazinele se închid la ora 18. Evident că este o lipsă de confort în momentul în care ești obișnuit ca magazinele să se închidă mai târziu, dar, în sine, programul până la 18:00 al magazinelor nu reprezintă o schimbare atât de dramatică în viața noastră, dar e o lipsă de confort pe care o să o resimțim, cu siguranță”, a declarat, marți,  prefectul Bucureștiului.

”Restricțiile sunt cele prevăzute în ultima Hotărâre de Guvern și le vom aplica gradual”

Întrebat dacă sunt pregătite noi restricții pentru Capitală, în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus, Alin Stoica a declarat că restricțiile rămân cele cunoscute.

”Deocamdată, nu. Restricțiile sunt cele prevăzute în ultima Hotărâre de Guvern și le vom aplica gradual, pe măsură ce indicele de infectare crește”.

Cu privire la proteste, prefectul Capitale a explicat că nu sunt motive mari de îngrijorare, deoarece numărul protestatarilor nu este unul mare.

”Nu sunt proteste masive, sunt proteste cu 1.500 – 2.000 de oameni din care câțiva sunt turbulenți. (…) Blocarea protestului înseamnă confruntare. Noi ne dorim evitarea confruntării și păstrarea calmului și ordinii. Intervenția în forță a jandarmilor a fost necesară din cauza faptului că acei câțiva oameni nu au respectat regulile”, a adăugat Alin Stoica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *