Primarul din Uricani s-a ales cu plângere penală. Plângere penală pentru un primar PSD din Valea Jiului.

Inițiativa cetățenească ” Fără Penali” a întâlnit mai multe obstacole în Valea Jiului și nu numai. Se pare că primarii din mai multe colțuri ale țării au anulat abuziv semnăturile strânse cu sacrificii și ore multe de muncă voluntară a celor de la USR. Unul dintre exemple vine chiar din Valea Jiului, Uricani mai exact

. Primarul Dănuț Buhăescu a anulat conform celor de la USR nu mai puțin de 265 de semnături. Cei de la USR nu vor să renunțe, aceștia au postat imediat un răspuns pe pagina lor de facebook. USR anunță ca va face plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva primarului orașului Uricani Dănuț Buhăescu, Asta pentru că Primăria Uricani a refuzat să valideze cele 265 de semnături strânse pentru campania

”Fără penali în funcții publice” „”Domnule Primar, vă informăm că antetul folosit a fost cel corect. Nu doar noi acum, ci și Curtea Constituțională, în acel caz, a considerat că titlul inițiativei era “Lege de revizuire a Constituției României”.

În plus puteați oricând să verificați propunerea în monitorul oficial al României, Partea I, nr. 255 din 22 martie 2018. Găseați această informație tot în antet! Toți cei care au semnat știau exact care este modificarea pe care o susțin!” Motivul? Fără denumire în antet Conform documentului de Primăria Uricani în data de 19 August, semnăturile au fost anulate pe motiv de lipsă a denumirii din antet.

„Vă comunicăm că nu s-a procedat la atestarea prevăzută de art.5 din Legea 189/1999, întrucât listele depuse pe baza procesului-verbal nr.4860/29.08.2018 nu respectă condiția prevăzută în art.4 alin2 teza 1, prima ipoteză din Legea 189/1999, mai exact nu conțin în antet denumirea propunerii legislative ce face obiectul inițiativei”, se arată în documentul ce poartă semnătura viceprimarului Corneliu Braia.” Știre în curs de actualizare….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *