Primarul Sectorului 5 vrea sa dea burse de cel puţin 150 de lei pe lună pentru 10.000 de elevi, dar acuză blocajul Opoziţiei

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, vrea să acorde burse elevilor din sector, în următorul an şcolar, dar se plânge de absenţa consilierilor de la PNL şi USR, din şedinţa de marţi a Consiliului Local Sector 5.

„Marți s-a desfășurat o nouă ședință a Consiliului Local Sector 5. Ordinea de zi a acesteia a adus în atenție proiecte propuse de Primarul Daniel Florea și deosebit de importante pentru sistemul educațional al Sectorului 5, precum acordarea burselor școlare, cu stabilirea cuantumului și numărului acestora și constituirea unui comisii care să negocieze cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București condițiile de închiriere a imobilului în care își desfășoară activitatea Colegiul Tehnologic Grigore Cerchez, ai cărui peste 1000 de elevi riscă să rămână fără un loc în care să-și desfășoare activitatea formativ – educațională. Ca în multe alte ocazii în care Primarul Daniel Florea a inițiat introducerea pe ordinea de zi a unor proiecte deosebit de importante pentru comunitatea locală a Sectorului 5, grupurile PNL și USR din Consiliul Local al Sectorului 5 au absentat de la ședință. Cu toate acestea, proiectele au fost adoptate cu sprijinul majorității PSD”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 5.

Primarul susţine că Sectorul 5 este singurul din Bucureşti care a acordat burse de merit, pentru elevii cu rezultate bune la învăţătură.

Potrivit unei centralizări a Primăriei Sectorului 5, în semestrul I al anului şcolar 2018-2019, peste 5.700 de elevi, cu media generală între 10 şi 8,50 au primit burse de merit, cu o valoare cuprinsă între 150 şi 400 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *