Prostia omoară România

Prostia omoară România

 

În românia sa decretat stare de urgență și cu toate astea oameni au ieșit pentru cumpărături esențiale la magazinele alimentare.

Hipermarketurile din București au decis să limiteze accesul clienților, iar uşile de la intrare sunt păzite de minim  un gardian,  cozile pentru intrarea în magazin sunt din ce în ce mai mari , totul pentru siguranță clienților .

Toate astea sunt parte din măsurile de precauţie si preventie pe perioada crizei de coronavirus.
Nimic anormal până acum, dar la casă de marcat nu au înțeles să respecte distanța minimă unii fata de alții.

Distanță de răspândire a coronavrusului este de până la 4 metri, dar să pastram cel puțin distanța minimă de 1 metru .

Aceste persoane inconștiente erau înghesuite la casă de marcat 6 persoane pe 2 metri pătrați în proporție de 80% vârstnici iar domnul de la pază nu respectă nici măcar minimul de siguranță pentru el sau clienți magazinului .

 

Măsuri de prevenire în contextul COVID-19

Pe baza dovezilor disponibile, virusul SARS-CoV- 2 este transmis de la om la om prin contact direct și prin picături Fluge. Persoanele cu cel mai mare risc de infecție sunt cele care sunt în contact direct cu un pacient cu COVID-19 sau care au grijă de pacienții cu COVID-19.

Măsurile de prevenire și limitare sunt esențiale atât în domeniul asistenței medicale, cât și în cel al comunității. Cele mai eficiente măsuri preventive pentru comunitate includ:

  • efectuarea frecventă a igienei mâinilor cu o soluție hidro-alcoolică prin frecare în cazul în  care mâinile nu sunt vizibil murdare sau cu apă și săpun în cazul în care mâinile sunt murdare;
  • evitarea atingerii ochilor, nasului și gurii;
  • practicarea igienei respiratorii prin tușe sau strănut implică cotului sau într-o batistă cu aruncarea imediată a acesteia;
  • purtarea unei măști dacă aveți simptome respiratorii și efectuarea igienei mâinilor după îndepărtarea măștii;

menținerea distanței sociale (minim 1 m) de la persoanele cu simptome respiratorii.

Personalul medical trebuie să ia măsuri de precauție suplimentare pentru a se proteja și a preveni transmiterea în timpul îngrijirilor medicale. Măsurile de precauție care trebuie puse în aplicare de către personalul medical care îngrijesc pacienții cu COVID-19 includ utilizarea PPE în mod corespunzător; acest lucru implică atât selectarea PPE adecvat cât și echiparea și dezechiparea corespunzătoare a acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *