Raed Arafat, despre riscul unei noi tragedii

Secretarul de stat în MAI și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a afirmat joi că există riscul unei noi tragedii precum incendiul care a avut loc, în urmă cu trei ani, la clubul Colectiv din Capitală.

Prezent joi în judeţul Prahova, Raed Arafat a declarat, întrebat cât de mare este riscul de producere a unei catastrofe similare celei de la Colectiv, că evitarea unui astfel de eveniment depinde în primul rând de administratorii şi patronii localurior unde se adună un număr mare de oameni, informează News.ro.

„Din punct de vedere al incendiilor, ce s-a făcut în ultimii trei ani diminuează riscul ca situaţia să se repete. Oricât am face noi legi, dacă în capul cuiva este să încalce legea şi să nu respecte prevederile, riscul este acolo. Nu poţi să pui un pompier lângă fiecare locaţie şi un poliţist lângă fiecare, să nu fure. Asta depinde de oameni”, a precizat Raed Arafat.

Acesta a adăugat că inspectiile şi amenzile aplicate pe linia prevenirii incendiilor au rolul de a diminua riscul şi de a-i descuraja pe patronii şi administratorii de cluburi sa încalce legea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *